Η Λάρα στη μυστηριώδη Περιοχή 51 |
Χαμένη κάπου στην έρημο της Νεβάδα, η Περιοχή 51 αποτελεί ένα αληθινό μυστήριο, ακόμα και για τους ντόπιους. Τυπικά, είναι μία ακόμα αμερικάνικη στρατιωτική βάση, με τη διαφορά ότι η ύπαρξή της είναι (κοινό) μυστικό και υποτίθεται ότι δεν υπάρχει. Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή και δοκιμή κατασκοπευτικών αεροπλάνων, κυρίως τύπου U2. Χρησίμευσε επίσης και για δοκιμές πυρηνικών όπλων. Θα πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί εκεί πέρα πάνω από 900 ατομικές εκρήξεις. Αν και οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι η Περιοχή 51 δεν υπάρχει, τα μέτρα ασφαλείας στην συγκεκριμένη τοποθεσία είναι εξαιρετικά αυστηρά. Εννοείται φυσικά ότι η είσοδος απαγορεύεται. Μη ρωτάτε πώς κατάφερε να περάσει η Λάρα Κροφτ. Ακόμα και οι πέτρες ξέρουν πως για τη Λάρα η λέξη 'απαγορεύεται' δεν υπάρχει.
Το 1950 απαγορεύτηκε σε κάθε είδους αεροσκάφος να ξαναπετάξει πάνω απ' την περιοχή. Όταν η κυβέρνηση των ΗΠΑ δημοσίευσε εικόνες της Αμερικής από δορυφόρο, η μόνη περιοχή που δεν υπήρχε στις απεικονίσεις ήταν η Περιοχή 51!
Οι απαγορευτικές πινακίδες στην περιοχή |
Αρκετά χρόνια αργότερα, κάποιος κύριος Μπομπ Λαζάρ βγήκε στην τηλεόραση και δήλωσε ότι εργαζόταν στην περιοχή 51 κι ότι η συγκεκριμένη περιοχή συνδεόταν με δραστηριότητες σχετικές με εξωγήινες δυνάμεις! Ισχυρίστηκε ότι είχε δει φωτογραφίες και είχε διαβάσει αναφορές σύμφωνα με τις οποίες υπήρχαν μαρτυρίες για παρουσία εξωγήινων διαστημοπολοίων. Στον κύριο αυτό έγινε τεστ αλήθειας και διαπιστώθηκε ότι κάθε άλλο παρά ψέματα έλεγε!
Πολλοί ήταν εκείνοι που προσπάθησαν να ανακαλύψουν τι κρύβεται πίσω από όλη αυτή την ιστορία, αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Ωστόσο η περιοχή γύρω απ' την απαγορευμένη ζώνη έχει γίνει πολύ διάσημη. Στη μικρή πόλη Ρέιτσελ οι κάτοικοι έχουν πάθει ένα φανατισμό με ο,τιδήποτε σχετικό με UFO. Η Εθνική Οδός 375 έχει μετονομαστεί σε Εξωγήινη Εθνική Οδό, καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες αποτελεί το ιδανικό μέρος για να δει κανείς ιπτάμενους δίσκους τη νύχτα.
Χάρτης της Περιοχής 51 και των γύρω εκτάσεων, εθνικών οδών και πόλεων
|