Saturday, December 22, 2001

Σύντομο ταξιδιωτικό ημερολόγιο

Atlantean Scion


Με αυτή την περιπέτεια, η Λάρα Κροφτ μας συστήθηκε για πρώτη φορά το 1996, κάνοντας  δυναμική είσοδο στον ηλεκτρονικό κόσμο. Από τις Άνδεις στη Μεσόγειο και την Αίγυπτο κι από κει στην μυθική Ατλαντίδα, αναζητά το πολύτιμο φυλαχτό που φημολογείται ότι μπορεί ν' αλλάξει
γενετικούς κώδικες.

Αξιολόγηση: 7/10

Βαθμός δυσκολίας: 4/10


Unfinished Business


Την ίδια χρονιά, και λόγω της μεγάλης της δημοτικότητας, η Λάρα επέστρεψε για τέσσερα επιπλέον επεισόδια που διαδραματίζονται στην αγαπημένη της / μας Αίγυπτο. Αυτή τη φορά, ψάχνει το αγαλματάκι της γάτας της θεάς Ίσιδας.

Αξιολόγηση: 7/10

Βαθμός δυσκολίας: 5/10


The Dagger of Xian


Την επόμενη χρονιά, η Λάρα ξεκίνησε μια νέα περιπέτεια. Καλύτερα εκπαιδευμένη, με νέες κινήσεις και καινούρια κόλπα, γυρίζει όλο τον πλανήτη κυνηγώντας τον Μάρκο Μπάρτολι για να βρει πριν απ' αυτόν το Στιλέτο του Ξιάν.

Αξιολόγηση: 8,5/10 (10/10 για τα επίπεδα της Βενετίας
και το Temple of Xian[Κίνα])

Βαθμός δυσκολίας: 6/10


The Golden Mask


Πέντε επιπλέον επεισόδια εμφανίστηκαν την ίδια χρονιά, στα οποία η Λάρα ζει μια συναρπαστική περιπέτεια στον παγωμένο Βορρά, αναζητώντας το χρυσό προσωπείο του Τορναρσούκ.

Αξιολόγηση: 9/10

Βαθμός δυσκολίας: 7/10


Adventures of Lara Croft


Το 1998, η Λάρα επανεμφανίστηκε ανανεωμένη, με πολλές καινούριες κινήσεις, όπλα και τεχνάσματα. Για άλλη μια φορά, κάνει το γύρο του πλανήτη αναζητώντας αυτή τη φορά τα τέσσερα πολύτιμα φυλαχτά του μετεωρίτη του Βερμίλιον.

Αξιολόγηση: 9/10 (10/10 για τα επίπεδα του Λονδίνου)

Βαθμός δυσκολίας: 8/10


The Lost Artifact


Και η περιπέτεια της ίδιας χρονιάς συνεχίζεται με στόχο την ανακάλυψη του χαμένου, πέμπτου φυλαχτού του μετεωρίτη. Μεταξύ Σκωτίας, Γαλλίας και Αγγλίας, η Λάρα μαθαίνει πολλά
μυστικά και μονομαχεί με την παλιά της γνώριμη, Σοφία Λι.

Αξιολόγηση: 8,5/10 (10/10 για το It's a Madhouse)

Βαθμός δυσκολίας: 7/10


The Last Revelation


Το 1999 είναι η χρονιά της Λάρα Κροφτ. Το τελειότερο μέχρι στιγμής παιχνίδι της σειράς κάνει την εμφάνισή του και μας συναρπάζει. Εκπληκτικά γραφικά που αναπαριστούν τέλεια αληθινές τοποθεσίες της Αιγύπτου, μαγική ατμόσφαιρα, γοητευτικοί γρίφοι, είναι λίγα μόνο απ' τα στοιχεία που καθηλώνουν.

Αξιολόγηση: 10/10

Βαθμός δυσκολίας: 9/10


The Times Exclusive


Αποκλειστικά για τη γνωστή Λονδρέζικη εφημερίδα, η Λάρα πηγαίνει στην Αίγυπτο για να ανακαλύψει το μυστικό που κρύβει ο τάφος του Τουταγχαμών. Σύντομο, αλλά καλό.

Αξιολόγηση: 8,5/10

Βαθμός δυσκολίας: 5/10


Tomb Raider Chronicles


Κι ενώ οι φήμες που θέλουν τη Λάρα να βγαίνει ζωντανή απ' τα ερείπια της πυραμίδας στην Αίγυπτο φουντώνουν, εμείς έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε μαζί της τέσσερις άγνωστες περιπέτειές της. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε το 2000, και είναι εντυπωσιακό αισθητικά, με τελειοποιημένες αρκετές καινοτομίες του προηγούμενου.

Αξιολόγηση: 9,5/10 (10/10 για τα τρία επίπεδα του VCI Headquarters Episode)

Βαθμός δυσκολίας: 8/10